Welke kleur in de kinderkamer?
In een kinderkamer kan je kiezen voor felle primaire kleuren want kinderen zijn daar gek op! Het meest interessante en leuke is om uw kind bij de kleurkeuze voor haar of zijn kamer te betrekken. Vergeet wel niet dat de uiteindelijk gekozen kleur moet passen bij andere elementen in de slaapkamer zoals meubels, kussens, accessoires, gordijnen,… Warme kleuren zoals geel, rood en groen hebben een erg vrolijk effect op het kind. Als het gaat om een babykamer kiest u best voor lichte kleuren en pasteltinten om een rustige sfeer te creëren.

Kinderkamer kleuren

Bij het kiezen van de kleuren in een kinderkamer wordt veelal het geslacht van het kind voor ogen gehouden. Wanneer u een zoon heeft, was blauw de regel terwijl voor een dochter de kamer vaak in het roze kleurde. Deze tijden zijn gelukkig voorbij! Bij het inrichten van een kinderkamer laten heel wat ouders hun creativiteit de vrije loop.

Welke muren
Alle muren in de kamer kunnen geverfd worden in éénzelfde kleur, maar u kan zich uiteraard ook beperken tot een accentmuur. Deze accentmuur wordt in een andere kleur geschilderd dan de andere muren waardoor het extra aandacht krijgt. Voor zo’n accentmuur kiest u best de wand met de meeste lichtinval zodat de lichtreflectie optimaal is.

Houd er wel rekening mee dat een donkere muur in de meeste gevallen dichterbij lijkt dan een lichte muur. Wanneer u bijvoorbeeld een lage plafond hebt, schildert u deze best in een lichte kleur om deze hoger te doen lijken.

Leuke ideeën voor een karaktervolle kinderkamer
Als u een heel creatieve geest hebt, kan u de kinderkamer een bepaald thema geven zoals bijvoorbeeld het bos. Op die manier kan u op de muur bomen, herten, vogels,… schilderen. Overdrijf hier ook niet in en beperk u tot één of twee mu(u)r(en).

Indien u helemaal niet creatief bent dan zijn er uiteraard ook andere mogelijkheden om de kamer op te fleuren zoals bijvoorbeeld leuke muurstickers. In onze winkel zal u verschillende muurstickers terugvinden zoals superman, een fee, een boom, bloemen,…

Ook schoolbordverf is ontzettend leuk want welk kind tekent niet graag op de muren van zijn kamer? Laat hen maar heerlijk kladderen door een gedeelte van de muur te bedekken met schoolbordverf.

Naast schoolbordverf is magneetverf ook een echte en tevens leuke aanrader. Door een bepaald deel van de muur magnetisch te maken kan u deze leuk decoreren met magnetische figuren en foto’s. Door deze magneetmuur kunnen de kinderen hun kamer regelmatig veranderen zoals ze hem zelf willen.

Bron: toff