design coatingvloer badkamer interieur schilder

Huiskamer schilder Schiedam

Schilders

Binnenschilder

Slaapkamer schilderen

Slaapkamer schilderwerk

Binnendeuren & kozijnen

Winterschilder

Wandafwerking

Kleuren voor particulier & zakelijk

VvE schilderwerk Schiedam

Vereniging van Eigenaren

Meerjarenonderhoudsplan

schilders verfblikken

Winter schilder

Ecologisch & duurzaam

Buitenschilder schildersbedrijf

Buitenschilder

Buitendeuren, kozijnen & dakkapellen

Houtrot herstel

Voorkom houtrot reparatie!

Gebruik een professioneel verfsysteem dat het hout afsluit in weer en wind! Bescherm uw kozijnen en ander houtwerk aan uw huis of bedrijfspand. Voorkom dat hout vochtig kan worden en dat houtrot toe kan slaan. Regelmatig terugkerend onderhoud van het toegepaste verfsysteem garandeert de bescherming tegen vocht en geeft schimmels geen kans.

Houtrot Houtrot onderhoud & reparatie  Houtrot reparatie Houtrot schimmel - Houtrot reparatie Houtrotschimmels Houtrot vocht

Wat is houtrot en hoe ontstaat het?

Schimmels zijn de belangrijkste veroorzakers van houtrot in de bebouwde omgeving. (Bacteriën kunnen ook een rol spelen maar dat is alleen bij houtrot aan funderingspalen & alleen bij wisselende grondwaterstanden.)
De schimmel die verantwoordelijk is kan alleen aantasten wanneer het hout vochtig wordt. Deze schimmels treden op bij een relatieve vochtigheid van het houtoppervlak, hoger dan 95% en/of een vochtgehalte in het materiaal van 20%.

Hoe herken ik houtrot?

Het oppervlak kleurt bruin en verliest zijn oorspronkelijke structuur. Het brokkelt af in kruimels. Wanneer er op de desbetreffende plek met iets hards geduwd wordt is het zacht. Het niet meer het stevige hout. Ook afbladderende verf kan een indicatie zijn dat onder de verf zich houtrot bevind.

Wanneer dit zich voordoet dan zegt dat iets over de omgeving & het onderhoud. De plek waar het hout zich bevind zal relatief te vochtig zijn (kelder of in de schaduw). De schimmel dringt doorgaans het hout binnen op de plekken waar de kozijndelen beginnen of eindigen.

Schakel altijd Jansson Schilderwerken in voor een vrijblijvend deskundig advies.